Spørsmål og svar...

Jeg har fått et par spørsmål her på bloggen, men har ikke vært flink til å svare på dem. Så nå skal jeg det, i et eget innlegg, og vi får si at jeg gjør det sånn ca. en gang i måneden fra nå av (spørs hvor mange spørsmål jeg får).

Hvilket kamera bruker du?
- Jeg bruker pappas kamera, Canon EOS 5D Mark II

Bruker du forskjellige objektiver?
- Ja. Det jeg bruker mest er 50 mm 1.4, men jeg bruker også 24-70 2.8, 14 mm 2.8 og 70-200 IS USM 2.8. Jeg har også brukt macro-mellomring, noe som gjør det mulig å ta ekstreme nærbilder. Det er den lille saken på bildet nedenfor.  (Jeg innrømmer at jeg måtte spørre pappa om han kunne skrive alle disse navnene, de er så vanskelig å huske!)

Er det deg på headeren?
- Ja.

Fin tegning, har du tegnet den eller funnet den på Google?
- Tusen takk! Alle tegningene jeg legger ut på bloggen har jeg tegnet selv.

Men hvordan har du lært norsk om du aldri har gått på skole i Norge? Har dere norsk i Portugal?
- Nei, vi har ikke norsk som fag i Portugal. Men hjemme snakker vi ikke annet enn norsk, og jeg tror at når man først lærer å skrive, så kan man skrive på alle språk som bruker samme alfabet. Dessuten er norsk gramatikk utrolig enkelt i forhold til portugisisk.


Alle innlegg i denne bloggen er tatt med kameraet jeg nevnte ovenfor... Foruten dette, da ;)

Lurer du på noe annet, så er det bare å spørre i kommentarfeltet, og jeg svarer senere, i et nytt innlegg ♥

SmoothieDet gir en sånn Sommerfølelse... ♥

Når det gjelder vafler...

... så orker jeg ikke å være sunn. Haha, jeg tror "Det ligger vafler på skjøkkenet" er beste måte å få meg opp fra sengen på.Jeg har ikke blogget på lenge, beklager. Men har holdt på med noen innlegg som kan legges inn i kategorien "Mine beste innlegg", så bare gled dere ♥

Bær

Nam!

(Jeg skulle egentlig blogge mye tidligire idag, men så leste jeg hva som skjedde i Norge, så det tok litt lengre tid. Håper det går bra med alle venner og sånt!)

Tegning - ElefantAmalie er dratt tilbake til Norge forresten, så det blir enklere for meg å blogge. Men savner henne ♥

Blomster

Unnskyld for at jeg ikke har blogget, men som sagt, har vi besøk av Amalie, så det er mer strand og turer disse dagene enn blogging. Men men, jeg kan jo like godt legge ut ett bilde:

Amalie og meg

Hei! Unnskyld for null blogging igår, men jeg har en god unnskyldning, om du lurer. Igår kom nemlig Amalie fra et land langt langt borte... Norge! Det blir nok litt lite blogging nå mens hun er her, må jo nyte at bestevenninnen min fra Norge er her ♥ Men skal prøve å oppdatere med bilder vi tar etc.Amalie til venstre, meg til høyre ♥

Hun har forresten nettopp fått seg ny blogg, følg med! Bloggen hennes finner du her.

Stem på meg i fotokonkurranse!

Jeg meldte meg på i en fotokonkurranse, og var en av ti som kom videre, med dette bildet:Kan du være så snill å stemme på meg? For å gjøre det, klikk her

TegningLaget denne i Tegning-timene i begynnelsen av året ♥

Himmel

Photoshop

Etter:

Før:Jeg synes det er morsomt å se hvor forskjellig det kan bli...
Idag har pappa endelig begynt å lære meg litt Photoshop, og vi har holdt på med det hele dag. Dette bildet er nok det som ble mest anderledes... Vi overdrev kanskje litt da :)
Nå lærer han meg også litt om InDesign, et program som brukes for å lage magasiner, bøker, blad etc. Skal kanskje lage en liten "bok" med mine beste blogginnlegg, kan være litt morsomt å ha. Hehe, jeg er er heldig som har en far som kan så mye... ♥

KokosbollerEr det noe jeg liker så er det kokosboller... ♥

Juli - En rar måned; 2011 - Et rart år

Jeg skal starte dette innlegget med en liten matteprøve. Ta de to siste tallene fra året du ble født i og alderen du blir i år. Hva ble det?

111, ikke sant? Med mindre du ble født dette årtusen, da blir det bare 11...
Dette året har vi også mange rare datoer: 1/1/11, 11/1/11, 1/11/11 og 11/11/11. Sistnevnte er "størst", du finner til og med sider på Facebook hvor dette markeres og skal feires.

Og juli 2011 er også veldig spesiell...

Har du merket at denne måneden har fem fredager, fem lørdager og fem søndager? Detter skjer faktisk bare hvert 823. år.

Nesten helt utrolig...

Er med i fotokonkurranse... Igjen

Hehe, for tredje gang eller noe er jeg med i fotokonkurranse! Den finner du på hra.blogg.no, i dette innlegget ♥

Her er bildet jeg vil ha med:Hva syntes du om bildet?

Fiolin

Unnskjyld for null blogging, men som sagt, var jeg syk. Er heldigvis mye bedre nå da ♥Tok et bilde av fiolinen min rett etter jeg hadde øvd. Det er egentlig en lang historie...
Blir nok et innlegg om det en gang ♥

Syk

Hei! Idag er jeg syk, så det blir nok ikke så mye blogg på meg idag ♥

ColorsTegning - Fredrik


Lillebroren min, Fredrik ♥

Det er ikke bare bekken som forsvinner...

Unnskyld for at jeg ikke fikk blogget igår, hadde en venninde på besøk hele dagen og noen timer av neste dag... ♥

Pappa setter ofte på sanger høyt, så alle i huset kan høre. Han har jo Spotify, så han finner utrolig mange rare sanger, noen spiller han for første og siste gang, mens andre kan vi høre flere ganger per dag. En sang vi i huset har hørt noen hundre ganger er "Den lille Bekken". Denne sangen handler om en bekk som forsvinner i en elv, elven forsvinner i havet og ingen vet hvor den lille bekken ble av. Men han som synger husker hvordan han så vannet renne for aldri å komme tilbake. Jeg har tenkt på det; det er jo ikke bare bekken som forsvinner... Det skjer det samme med mennesker. La oss si at bestevennen din heter Christina. Og nå ringer hun på døren for å si at om ikke så lenge skal hun og familien hennes flytte til et land langt borte. Det kom noen tårer fra øynene dine, og du kunne se at også hun gråt. Noen dager efter har hun flyttet. Det føles som om alt er borte, og du har ikke lyst til å gjøre noenting. "Hadde Christina vært her, kunne jeg bare spørre henne om hun ville dra på kino eller noe lignende," tenker du bare. Men tiden flyr, og etterhvert får du nye venner. Du holder kontakt med henne på facebook, hvor du forteller at hun altid kommer til å være bestevennen din, uansett, men du kan såklart ikke sitte foran PCn hele tiden, så du går heller ut med de andre vennene dine. Men om du nesten aldri kommer til å se henne igjen... Er det noen vits i å holde kontakt da? Du begynner gradvis å si at en annen er din bestevenn, og etterhvert har du nesten glemt Christina. Mange år efter husker du kanskje bare at du hadde en veldig god venn i 2011 som het Christina som måtte flytte... Ikke noe mer. Altså forsvinner hun i folkemengden, akkurat som bekken forsvinner i havet. Men hun vil alltid ha en plass i hjertet ditt, og mange gode minner vil ligge trygt og godt i hukommelsen din.♥


Om du lurer på hvorfor jeg bruker navnet Christina i historien ovenfor, så kan jeg fortelle at hun var min bestevenninde, men så måtte hun flytte til Barcelona, og historien om vårt vennskap var omtrent som historien om bekken og havet. Bildet er forresten tatt i Barcelona - der Christina bor idag.

Om du har lyst til å høre sangen og har Spotify, så klikk på linken under:

Stefan Sundström ? Den lilla bäcken

Er med i fotokonkurranse

Hei! Det er en fotokonkurranse på jamzy.blogg.no, og tema er Sommerglede. For å være med, må man bare skrive et innlegg med bildet man vil ha med, noe som jeg gjerne vil. (Les mer om konkurransen her)

Her er bildet jeg vil delta med:

Jeg vet det er samme bilde som jeg brukte i en annen fotokonkurranse, men jeg tror ikke det er så farlig ♥

Hva synes du om bildet? ♥

Hei! Jeg heter Alvilde, er 15 år, norsk og bor i Portugal. Jeg liker blandt annet å skrive, ta bilder, tegne og spille fiolin. Her kan du lese om livet her, interessene mine, tanker, kanskje noen antrekk og hverdagen min. Håper du liker den, og legg meg gjerne til som venn!

(Alle bilder er tatt av meg (om jeg ikke er i dem), alle tegninger har jeg tegnet, og all tekst har jeg skrevet, om ikke det står noe annet)

bloglovin

arkiv

 • Juni 2014
 • Januar 2013
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011

 • kategorier

 • Antrekk
 • Bilder
 • Gamle dager...
 • Hverdag
 • Spørsmål og svar
 • Tanker
 • Tegninger
 • Video

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits